Иницијатива за формирање на нова партија

Граѓански Фронт

THIRRJE

të Bordit Nismëtar për formimin e një partie të re

Граѓански Фронт

Të dashur qytetarë të Maqedonisë,

Ju ftojmë të bashkoheni me ne për të formuar një parti të re të fortë – Граѓански Фронт.

Ideologjia jonë politike – Qytetari është në qendër! Fillon nga qytetari dhe është për qytetarin.

Vizioni ynë është që Граѓански Фронт të bëhet një entitet i rëndësishëm politik që krijon dhe zbaton politika pozitive të zhvillimit që do ta bëjnë Maqedoninë një vend dinjitoz dhe të dëshirueshëm për të jetuar.

Misioni ynë është që:

 • të vendosë qytetarët dhe interesat e tyre në qendër të trendeve shoqërore;
 • të eleminojë etnocentrizmin në politikë, duke krijuar një ndjenjë të shtetësisë;
 • të çrrënjosë proceset që mbajnë peng qytetarët;
 • futja e një demokracie funksionale përmes qeverisjes transparente, etike dhe të përgjegjshme;
 • të krijojë një shtet të së drejtës;
 • të ndërtojë një ekonomi dinamike të tregut dhe një klasë të madhe të mesme;
 • ta kthej Maqedoninë në një park të gjelbër;
 • futja e një sistemi të sigurimeve sociale dhe mbështetje për përfshirjen e grupeve të cenueshme në shoqëri;
 • ta kthej Maqedoninë në një vend të sigurt;
 • të ndjekim një politikë të jashtme që pasqyron interesat dhe angazhimet tona strategjike;
 • për ta bërë Maqedoninë një vend dinjitoz dhe të dëshirueshëm për të jetuar.

Në Programin tonë të propozuar ne ofrojmë zgjidhje dhe reforma të qëndrueshme, reale që duhet dhe mund të ndërmerren në të gjitha fushat e sistemit socio-politik. E gjithë kjo në funksion dhe në masën e qytetarit ku mirëqenia personale është pasqyrim i mirëqenies së përgjithshme. Motivi themelor me të cilin do të bëjmë një kthesë në shpërbërjen aktuale të përgjithshme të shoqërisë sonë është programi ynë superior ekonomik me të cilin do të krijojmë një ekonomi dinamike të tregut dhe një klasë të mesme të madhe.

Pse një parti e re?

 

Sepse qytetarët janë “qiramarrës” në vendin e tyre. Sepse kemi një demokraci jofunksionale, në një shoqëri jofunksionale me një ekonomi të pafuqishme, ku 80% e qytetarëve janë jashtë “rrethit magjik” të varfërisë bazuar në plaçkitjen e pasurisë dhe nxjerrjen e burimeve në vend të zhvillimit të qëndrueshëm. Për shkak se ndotja ka arritur nivelin e një dhome gazi. Sepse kemi mundësi të pabarabarta dhe emigracion të madh, veçanërisht të njerëzve të rinj, të aftë dhe të arsimuar. Sepse jemi dëshmitarë të sulmeve dhe presioneve agresive dhe të qëndrueshme nga forcat e huaja dhe ne shohim një mundësi reale që shteti të shpërbëhet.

 

Sepse kemi partitë politike të harxhuara në skenë me një ofertë të pashpresë dhe impotente që nuk kanë ndryshuar me njëra-tjetrën për 30 vjet, pa ndryshime të vërteta. Sepse ne, qytetarët, jemi të lodhur nga premtimet e panumërta të parealizuara, por edhe me indikacione kriminale dhe sepse një numër i madh i votuesve nuk shkuan në zgjedhjet e mëparshme për shkak të mungesës së një oferte të vërtetë.

Sepse nuk ka asnjë mundësi për të vepruar nga brenda në partitë ekzistuese për të ndryshuar dhe format e tjera të veprimit politik nuk dha rezultate dhe energjia kolektive e investuar në ndryshim u tret.

Deklarata e bordit nismëtar

Ne nga bordi nismëtar hyjmë në politikë për hir të bërjes së ndryshimeve pozitive në shoqëri, dhe jo për përfitimet tona. Ne kërkojmë të njëjtën gjë nga të gjithë аnëtarët.

Vlerat njerëzore që janë të rëndësishme për ne

Gjatë rrugës për krijimin e partisë dhe gjatë veprimtarisë së saj politike, ne duam të tërheqim qytetarë që ndajnë të njëjtat vlera me ne.

Njerëzit të cilët:

– janë të sinqertë dhe të provuar para vetes,

– persona të ndërtuar që janë të suksesshëm në fushën e tyre të veprimit,

– të ketë integritet dhe qëndrime të larta morale ndaj jetës,

– janë patriotë dhe kanë dashuri të pakufizuar për atdheun,

– janë vetëmohues për të ndihmuar të gjithë të kenë sukses,

– janë luftëtarë të vërtetë për të drejtat e njeriut dhe mundësi të barabarta,

– të ketë një qasje profesionale dhe të disiplinuar ndaj detyrimeve,

– janë të gatshëm për dialog social dhe punë / qasje ekipore,

– të ketë aftësi lideri,

– cilët janë luftëtarët e vërtetë për ekologjinë.

Pse te bashkohemi

Ne e dimë që ju prisni që ata që hyjnë në politikë dhe vijnë në pushtet të krijojnë kushtet që ju të jetoni ëndrrën tuaj. Fatkeqësisht ne pamë që ata nuk e bënë. Ne te kunderten. Bashkohu pra. Me numra dhe angazhim të përbashkët mund të bëjmë një kthesë të madhe.

Nëse tani nuk bëjmë diçka për Maqedoninë tonë, nuk do të kemi të drejtë të ankohemi se e kemi humbur. Para fëmijëve tanë, kush do të tretet këtu ose ata do të jenë përsëri të huaj, ne do të ulim kokën dhe brezat e ardhshëm do të na përbuzin.

E keqja fiton vetëm kur e mira është pasive dhe e heshtur.

 

Bashkohuni!

Bordi Nismëtar

për të formuar një parti të re politike

Граѓански Фронт

22 Mars 2021

Shkarkoni dokumentin PDF

Scroll to Top